lauantai 1. tammikuuta 2011

VadelmaTurkinpippuri Jäädyke

1 pss pakaste vadelmia
1,5 dl sokeria
1 rkl vettä
2dl vispikermaa
2 kananmunaa
1/2 sokeria
50g turkinpippurirouhetta

Sekoita vadelmat, sokeri ja vesi kattilassa ja kiehauta kevyesti. Tämä on valmis kun vadelmat ovat soseutuneet. Jäähdytä seos hyvin. Vaahdota kerma. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon hyvin jäähtynet vadelmasose ja turkinpippurirouhe. Annostele vähintään litran kakkuvuokaan (tai pienempiin muffinssivuokiin, saat hauskoja annosjälkkäreitä). Jäädytä yönyli pakastimessa. Irrota vuoista ennen tarjoilua ja koriste vaikkapa lakritsikastikkeella ja vadelmilla. Ohje Pirkka lehdestä 11/2010

2 kommenttia:

  1. Miltä tää maistui? Mielenkiintoinen yhdistelmä, vadelmaa ja turkinpippureita, tahtoisin tätä kyllä maistaa! :)

    VastaaPoista
  2. Jos tykkäät salmiakista, tykkäät varmasti myös tästä :) ja on helppo tehdä! suosittelen.

    VastaaPoista