perjantai 17. joulukuuta 2010

Joulutortut



Joulutortut (jostain muusta kuin luumumarmeladista) ovat aina olleet mun ykkössuosikki kaikista joululeivonnaisista. Erityisen ihanaa on rapea voitaikina kun se on tarpeeksi lehtevää ja ilmavaa. Tortut saavat mielummin olla jopa aavistuksen raakoja kuin täysin kypsiä. En tiedä mikä omituinen mieltymys tuo on. Kauheimpia ovat täysin kypsät ja aivan kuivat joulutortut. Ja kun nyt kerran jatketaan tällä hieman nolojen tunnustusten linjalla, niin toiseksi ihaninta joululeivonnaisissa on raaka piparkakkutaikina. Yleensä eka leipomisella syön sitä raakana niin paljon ettei tee mieli yhtään ainutta piparkakkua koko kautena. Mutta hei, kukin tavallaan :)


Käytin valmiita voitaikina levyjä, joiden päälle levitin paistonkestävää omenamarmeladia ja Valion Vanilja maitorahkaa sen päälle. Jätä noin sentin verran loppupäästä ilman täytettä, muutoin täyte tulee yli. Kieritä levy pituus suunnassa rullalle ja paina rulla kiinni. Leikkaa veitsellä kolmeen yhtä suureen osaan ja laita pellille. Paista 225 astetta noin 15 min. Kypsyys oli näissä loistava, ainut että pinta olisi voinut saada hieman enemmän kauniin ruskean värin, mutta kun en uskaltanut voidella näitä kun täytettä oli niin paljon. Voisi ajatella myös koristelua tomusokerilla. Ainakin maistui fantastisen hyvältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti