Jos karkkien lisäaineet huolestuttavat voi aina tekaista karamellinsa itse. Näin pääsee myös vaikuttamaan sokerin ja rasvan määrän. Tässä siis sokerin...alkuperäinen ohje kotivinkistä 19/10
1 rkl agar-agar (tai käytin gelatiinijauhetta kun paikallisesta marketista ei taas tätäkään löytynyt)
5 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl mustaherukkamehua (tiivistettä)
Pinnalle sokeria. (huomaa, että sokeri kostuu todella nopeasti säilytyksessä, joten kaunis sokeripinta voidaan tehdä toistamiseen uudelleen)
Mittaa vesi, sokeri ja hyytelöitymisaine kattilaan. Keitä välillä sekoittaen noin 30min. Lisää mehutiiviste ja kaada muovikelmulla vuorattuun vuokaan noin 1-2cm kerrokseksi. Hyydytä jääkaapissa yön yli. Anna kuivahtaa huoneen lämmössä ennen pinnan sokeroimista. leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Nauti tai anna lahjaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti