200g Digestive keksejä
80g Margariinia
600g Philadelphia tuorejuustoa (maustamaton)
250g Mascarpone tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
50g marianne rouhetta
4 kananmunaa
Ruohi keksit ja sulata margariini seokseen. Vuoraa irtovuokapohja ja painele keksiseos tiivisti pohjalle. Siirrä jääkaappiin odottamaan. Notkista tuorejuustot ja mascarpone sähkövatkaimella, lisää sokerit, vehnäjauhot, suola ja rouhitut mariannet. Sekoita kananmunat yksitellen seokseen. Kaada tuorejuustoseos keksipohjan päälle ja paista juustokakkua uunin alatasossa 40-60min 175 astetta. Anna kakun jäähtyä jääkaappikylmäksi mielellään yön yli ennen tarjoilua. Itse pakastin kakun irtopohjavuuassa. Kakku olisi maistunut kyllä varmasti myös suoraan uunistä lämpimänä ja ens kerralla kokeilen ilman noita marianne rakeita, mutta laitan hieman enemmän makeutta sitten sokerista!
1 dl Glögia
4 dl mansikoita (olin pakastanut nämä tuoreena)
1 dl sokeria
1 kanelitanko
Kuumenna glögi ja mansikat. Lisää sokeri ja kanelitanko antamaan makua kuumentamisen ajaksi, kiehauta kevyesti. Soseuta tehosekottimessa. Tarjoile hieman jäähtyneenä juustokakun kanssa. Käytimme tätä makustamaan myös aamuriisipuuron ja pannukakut. Toimii.
Kiitos tarjottavista, kyllä kelpasi herkutella! Toi mansikkakastike muuten todellakin kruunasi juustokakun, antoi mukavan säväyksen. :)
VastaaPoistaKiitos itsellenne :) erityisesti iso kiitos puvusta! Se oli meidän pojalle todella hyvä. Tehdään näistä kokoontumisajoista tapa!
VastaaPoista