lauantai 6. marraskuuta 2010

Jogurttikakku

Tämä mehevä kakku sopii loistavasti vaikkapa aamiaiselle. Kunnon runsas maalaisaamiainen suorastaan vaatii suussa sulavaa kuivakakkua viimeistelemään herätyksen. Tällaista tarjoillaan sitten mun B&B serviisissä joskus hamassa tulevaisuudessa. Kuvan kakku on tehty kaksinkertaisesta määrästä taikinaa, kun oli iso professional vuoka. Tässä ns. tuplataikinassa olen kuitenkin käyttänyt vain 3 dl sokeria, joten toivotusta makeusasteesta riippuen voit säätää sokerin määrää. Huomioi myös käyttämäsi jogurtin makeusaste sille se tuo oman sokeri lisänsä kakkuun.



5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
3dl hyvä arki mansikka-banaanijogurttia (tai vastaavaa)
2 munaa
200g sulatettua margariini

sekoita aineet keskenään. Paista rasvatussa vuuassa 175 asteessa n.45 min. Nauti. maku paranee entisestään säilytettäessä kylmässä tai käytettäessä pakastuksen jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti