Tämä resepti oli K-kaupan ruokalehdessä. Sushin tekeminen on toisaalta helppoa, jos vain onnistut riisin keittämisessä ja maustamisessa. Makien pyörittely onkin sitten asia erikseen ja ainakin mulla eka kerta osa niistä oli aika mielenkiintoisen näköistä...mutta tässäpä tämä nigiri sushin ohje. Tällä tavalla valmistettuna kestää vähän säilytystäkin, joten oikein hyvä mihin tahansa kemuihin tarjoiluksi.
2 dl sushi riisiä
3 dl vettä
suolaa
sokeria
riisiviinietikkaa
kylmäsavustettua (tai graavisuolattua) lohta
wasabia
säilöttyjä inkiväärilastuja
Kiehauta riisi kannen alla. älä nosta kantta valmistusvaiheessa ennen kuin haudutus on päättynyt. Kiehautamisen jälkeen keitä miedolla lämmöllä 15 min. anna hautua vielä 10-15min. Jäähdytä riisi nopeasti esim kylmävesihauteessa. sekoita suola, sokeri ja riisiviinietikka. muotoile riisista kostutetuin käsin pieniä sushiriisi paloja joiden päälle levität hieman wasabia ja sitten lohi. nauti soijan ja inkiväärilastujen kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti