tiistai 16. marraskuuta 2010

Osso Bucco

Pataruokaa porisemaan. Todellakin. Uunissa 6 tuntia..tässähän kerkee vaikkapa jumppaamaan välissä. Tutkailin netistä mitä tuo ossobucco oikeen on (itse innostuin tästä kun joku tv-kokki teki kyseistä lajia, ja kaupassa törmäsin lihapakettiin, jonka päällä luki komeasti osso buco, niin päätimpäs minäkin kokeilla) osso bucco tarkoittaa onttoa luuta, eli putkimaista luunpätkää, joka sisältää luuydintä jota pidetään suurena herkkuna. Tämä italialainen pataruoka on todella herkullista ylikypsänä, joten sitä voi haudutella miedolla lämmöllä uunissa jopa kymmenenkin tuntia. kypsää liha toki on aiemminkin, siinä vaiheessa kun luu irtoaa lihasta. Muista maustaa lientä ihan reilulla kädellä. kasviksiksi laitoin mitä sattui löytymään, mutta ens kerralla lisään tomaattipyreen lisäksi tomaattia hieman. kasvikset saa olla isoja paloja etteivät mene muussiksi pitkässä kypsennyksessä.

Ossobucco lihat (tässä käytetty nautaa)
3 Sipulia
7 valkosipulin kynttä
1 lanttu
1 palsternakka
3 porkkanaa
tomaattipyreetä (n. 3 rkl)
kanalientä/vettä
mausteita: forest blend pippuri, valkopippuri, basilika, kuivatut yritit.



 Liha oli todella suussa sulavan mureaa hauduttuaan seitsemän tuntia miedolla 100 astetta lämmöllä. Ekat 30 min pidin 200 astetta. En ruskistanut lihoja ennen pataan laittamista, mutta kasvikset kuullotin öljyssä. Nestettä ei haihtunut tällä valmistustavalla kovinkaan paljon, joten jäljellä on vielä huomiseksikin herkullinen liemi. Ens kerralla laitan mausteeksi myös vähän punaviinia...

2 kommenttia:

  1. Kiitos kutsusta blogiisi! Voi, täältähän löytyy vaikka mitä herkkuja, tää on vaarallinen paikka raskaana olevalle herkkusuulle! ;) Jos joku olisi sanonut minulle vuosi sitten, että sinusta tulee intohimoinen ruuanlaittaja ja leipoja, olisin ehkä tukehtunut kahviini. ;) Tämä pilke silmäkulmassa heitettynä, mutta näin ne asiat vain muuttuvat! Täällä on paljon reseptejä, joita tulen varmasti kokeilemaan. :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä, kukapa olisi uskonut ;) Kotiruoka on vaan niin herkullista ja terveellistä että oon siitä todella innostunut. Kiva jos löytyy inspiraatiota kokkailuun :) nautinnollista odotusta ja herkutteluhetkiä!

    VastaaPoista