lauantai 6. marraskuuta 2010

Pannari ja Omenahilloke

PANNARI

4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
8 dl maitoa
2 munaa
100 g voita tai culinessea

Tällä reseptillä pannariin tulee ihanan mehevä rakenne. Säädä sokerin määrää oman maun mukaan 0,5-1,5 dl. sekoita ainekset keskenään ja paista uunissa 200 astetta 30 min. Voit laittaa pannarin joukkoon maustettua maitorahkaa esim Valion vanilja tai limevalkosuklaa, voit korvata osan maidosta kookosmaidolla ja laittaa sekaan kookoshiutaleita (sittenhän tämä on lähes kasvisruokaa). Itse en käytä pannarissa kovin paljon sokeria, kun usein maustan sen jollain extralla kuten ed. mainitut. ja hillossahan on aina sokeria....

OMENAHILLOKE

1 kg kotimaisia omenoita (esim. punakaneli)
1dl vettä
1-2 dl sokeria (lisää tarvittaessa)
kanelia
vaniljasokeria
(rommia, calvadosta, konjakkia)

Pilko omenat, lisää sokeri ja keitä kiehumispisteeseen kattilassa. Sekoita jotta omenat soseutuu. Tavallisella sokerilla hillokkeesta tulee hieman marmeladimaista. Lisää vaniljasokeria ja kanelia oman maun mukaan. Itse käytän näitä aina ihan reippaasti. Kun valmis massa on jäähtynyt laita se pakkaseen kunnes jäätyy pinnasta. Voit pakastaa pidemmäksikin aikaa ja ottaa esille aina tarvittaessa. Sopii loistavasti myös aamupuuron makustajaksi :) Kuuman pannarin päälle aavistuksen jäinen omenahilloke tuo taivaallisen maun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti