keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Lihapullat italialaisittain

Oon varmaan ollut edellisessä elämässäni italiainen äiti ja nyt nuo silloin osatut taidot ja ominaisuudet aina silloin tällöin pulpahtavat pintaan. En nimittäin tienyt osaavani tehdä näin hyviä lihapullia, nam! Tää oli ekakerta kun korppujauhotin lihapullat ja se kyllä teki niistä sillai mehevämpiä, että rasva pysyi pullan sisällä paremmin. Usein teen vastaavanlaisen lihapulla version ihan uunissa, koska se on pienen vauvan äidille paljon nopeampi ja helpompi vaihtoehto. täytyy sanoa, että uuni on edelleen hyvä vaihtoehto (vaikka nämä paistoinkin pannulla) uunissa 200 astetta ja 30min.


600 g naudan jauhelihaa
1 kanamuna
1/2 prk Creme Bonjour tuorejuustoa aurinkokuivatut tomaatit
parmesan juustoa
tuoreita yrttejä (esim basilika, korianteri, persilja oli näissä)
aurinkokuivattuja tomaatteja
valkosipulia
pippuria ja muita mausteita oman maun mukaan
korppujauhoja

Sekoita raaka-aineet jauhelihaan, sekoita silputut yrtit, valkosipuli, raastettu parmesan ja pieneksi pilkottut aurinkotomaatit. lisää mausteet. pyörittele pieniä palloja (pienet kypsyvät nopeammin jolloin pullista tulee mehevämpiä) ja korppujauhoita ne. Paista ja lisää tomaattikastike halutessasi (on kyllä maistuvaa vaikka ilmankin) itse käytin tässä valmista tomaattipastakastiketta jossa kuivattua basilikaa ja se oli hyvää. Tarjoile pastan tai spagetin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti