Rommi-Taatelikakku
200-250g taatelia
1dl vettä
0,75dl sokeria
150g voita
0,75 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk kermaviilia
0,5dl rommia
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kuumenna taatelit, vesi ja sokeri mikrossa täydellä teholla n. 5 min. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja kypsät taatelit. Sekoita kunnolla ja kaada vuokaan. Paista n. 50-60min. Koristele halutessasi tomusokerilla ja suklaamakeisilla.
Hysssh, älä kerro äidille, mutta tämä oli kyllä ehkä parasta ikinä maistamaani taatelikakkua!
VastaaPoista